Frequent Asked Questions

Frequently asked questions

Hoe snel kan één van onze surveyors ter plaatse zijn?


Dankzij onze 24/7 dienstverlening kunt u steeds bij ons terecht. De locatie van de survey is bepalend voor de snelheid waarop we ter plaatse kunnen zijn. Algemeen genomen kan u verwachten dat wij binnen de 48 uur ter plaatse kunnen zijn indien gewenst. Contacteer ons voor verdere details.
Over welke certificaten beschikt INS?


INS beschikt over verschillende certificaten: - VRT-schatter - Nautibel expert - EMCI registreerd Marine surveyor - EMCI registreerd Yacht surveyor - EMCI aankooptaxeur - EMCI Maritime Mediator - International ADR certified Mediator - Hiswa qualified yacht surveyor - Hiswa - ISO 10239 certified gas inspector - VCA certification - Thermographische inspecteur
Hoe kies je een surveyor?


Een keuze maken in surveyor is niet altijd even gemakkelijk. Surveyor is geen beschermd beroep en er zijn dus veel cowboys op de markt. Kijk steeds of de surveyor in kwestie ervaring heeft met maritieme surveys. Het is niet omdat u sterk bent in surveyopdrachten op de weg, dat u ook kaas heeft gegeten van maritieme surveys. Kijk ook steeds de certificatie van de surveyor na. Als de surveyor HISWA en/of EMCI-gecertificieerd is, weet u dat ze volgens welbepaalde normen en standaarden werken.
Kan een survey claims helpen voorkomen?


Als verkoper van een schip, kan een survey inderdaad helpen claims te voorkomen. U biedt de koper namelijk een officieel, onafhankelijk en professioneel rapport aan die de waarde, staat van het schip,... aangeeft. Ook bij on/off hire/bunker kan een survey heel wat claims vermijden aangezien alles op voorhand en nadien is vastgelegd op papier en goedgekeurd is door beide partijen. Surveys kunnen dus zeker claims helpen voorkomen.